Trump: we zijn deze verkiezing aan het winnen

buitenland
3
6 dec '20
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag tijdens een rally een nieuwe serie aan ongegronde beweringen gelanceerd dat hij tijdens de presidentsverkiezingen is bestolen en dat hij uiteindelijk toch zal winnen.

"We zijn deze verkiezing aan het winnen", zei Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Valdosta in de Amerikaanse staat Georgia. "We zullen nog steeds winnen", voegde hij later toe.

Volgens de Republikein zijn de verkiezingen gemanipuleerd en is de overwinning van Democraat Joe Biden doorgestoken kaart. Ook beweerde hij opnieuw dat honderdduizenden illegale stemmen zijn uitgebracht. Trump heeft daarvan nooit bewijs geleverd.

Trump bezoekt Georgia om campagne te voeren voor twee Republikeinse senatoren. Die nemen het op 5 januari in een tweede stembusgang op tegen Democratische rivalen. Het resultaat kan beslissend zijn voor de meerderheid in de Senaat, nu nog Republikeins.

"De kiezers in Georgia zullen bepalen welke partij elke commissie bestuurt, ieder stuk wetgeving maakt, elke dollar van de belastingbetaler beheert", aldus Trump. "Heel simpel. U beslist of uw kinderen zullen opgroeien in een socialistisch land of dat ze zullen opgroeien in een vrij land."

Nadat ook een hertelling Trump niet de gewenste meerderheid in Georgia opleverde, hebben zijn advocaten vrijdag een rechtszaak aangespannen om de uitslag ongeldig te verklaren. Dat gebeurde ook in andere staten van de VS, tot dusver zonder succes.

© ANP 2020
verenigde staten
donald trump
joe biden
presidentsverkiezingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?