Israël versnelt bouw illegale nederzettingen in Jeruzalem

buitenland
0
7 dec '20
Israël is in versneld tempo bezig met de bouw van duizenden nieuwe illegale nederzettingenhuizen in bezet Jeruzalem.

Dat meldt staatspersbureau KAN zondag. Het gaat om 9.000 nederzettingseenheden in de industriële zone Atarot in het noorden van Jeruzalem.

Volgens KAN zijn de Israëlische autoriteiten van plan de internationale kritiek als reactie op de illegale bouw te negeren en strevenn er naar de bouwwerkzaamheden af te ronden voordat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden op 20 januari 2020 wordt ingehuldigd.

De hernieuwde inspanningen van de Israëlische bezetters komt na de recente ontmoeting tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vorige maand. Israël beleefde gouden tijden onder de regering van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump.

Op 15 november onthulde de Israel Land Authority plannen om nog eens 1.257 nederzettingseenheden te bouwen in het Israëlische Givat Hamatos-gebied van het bezette Oost-Jeruzalem.

De Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, wordt volgens het internationaal recht beschouwd als "bezet gebied", waardoor alle Joodse nederzettingen daar illegaal zijn.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
israel
nederzettingen
jeruzalem
mike pompeo
benjamin netanyahu
joe biden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi