Duitsland: Vaccin voor Israël, niet voor Palestina

buitenland
0
3 dec '20
Duitsland heeft beloofd Israël op te nemen in de EU-overeenkomst voor vaccinatie tegen het coronavirus die Europa heeft gesloten met grote farmaceutische bedrijven.

Dat melden Israëlische media. De belofte werd gedaan door de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en de minister van Volksgezondheid Jens Spahn aan de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi als een voortzetting van de "speciale relatie" van het land vanwege de Holocaust.

Het Palestijnse grondgebied zal echter worden uitgesloten. Het virus in het door Israël bezette land heeft inmiddels een "catastrofaal stadium" bereikt.

Duitsland wordt over het algemeen beschouwd als een strikte handhaver van de EU, maar heeft ditmaal de regels gebogen om ervoor te zorgen dat een door de EU geproduceerd vaccin eerst aan Europese landen en Israël wordt gegeven.

Gaza leed al aan een tekort aan medische apparatuur als gevolg van meer dan een decennium van een dodelijke Israëlische belegering. Ziekenhuizen hebben daardoor geen essentiële medische middelen om een ​​pandemie het hoofd te bieden.

De smeekbeden van Palestijnse artsen in Gaza dat het gezondheidssysteem zou kunnen instorten, zijn grotendeels ongehoord gebleven. De deal tussen Berlijn en Tel Aviv onderstreept de selectieve doofheid van Europa.

© MAROKKO.NL 2020
duitsland
palestina
israel
europa
coronavirus
vaccin
heiko maas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi