Groot onderzoek bij Poolse supermarkt Beverwijk na explosie

algemeen
0
9 dec '20
Winkelcentrum Beverhof in Beverwijk is woensdagochtend open.

De ingang van de door een explosie getroffen Poolse supermarkt zit in het winkelcentrum, de ontploffing deed zich voor aan de achterkant en die ligt aan de openbare weg. Daar is veel schade te zien.

Er lopen veel rechercheurs en politiemensen rond en ook mensen van Defensie. Die zoeken vermoedelijk naar mogelijke resten van explosief materiaal. Er is weinig publiek, maar wel staat er veel pers. Medewerkers van een naastgelegen kapsalon in het winkelcentrum zijn wat meubilair aan het afstoffen.

De openbare weg, het Slangenwegje, is afgesloten voor onderzoek. In de winkel, vanuit het winkelcentrum gezien, lijken enkele plafondplaten op de grond te liggen. Verder is daar weinig schade zichtbaar. Ook de politie had al aangegeven dat de ingang van de supermarkt onbeschadigd is.

De politie meldt dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) de locatie onderzoekt. Ook is de Forensische Opsporing bezig met sporenonderzoek. Ondertussen worden getuigen opgeroepen zich te melden bij de politie.

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die iets hebben gezien of gehoord, maar ook om mensen die op een andere manier weten "wie bij de explosie betrokken zijn".

© ANP 2020
politie
polen
beverwijk
winkelcentrum
meubilair
supermarkt
explosie
aanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi