Netanyahu eerste Israëliër die coronavaccin ontvangt

buitenland
1
9 dec '20
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei woensdag dat hij de eerste burger in Israël zal zijn die ingeënt zal worden met het coronavaccin

Dat zei Netanyahu na aankomst van de eerste batch van 100.000 coronavaccins van Pfizer.

De premier ging volgens Israëlische media zelf naar vliegveld Ben-Gurion bij Tel Aviv voor de aankomst van het vliegtuig dat het middel afleverde.

Het circa 9 miljoen inwoners tellende gekoloniseerde land heeft in totaal 8 miljoen doses van het vaccin besteld. Daarmee kunnen vier miljoen mensen worden ingeënt.

De eerste lading vaccins die arriveerde uit Brussel was naar verluidt relatief klein. Die zal worden gebruikt om te testen of de procedures voor het vervoer en opslag van het middel goed werken. Er volgt donderdag naar verwachting een veel grotere lading.

Eerder werd al bekend dat Duitsland zich heeft hard gemaakt om Israël mee te nemen in de EU-overeenkomst voor vaccinatie tegen het coronavirus die Europa heeft gesloten met grote farmaceutische bedrijven. Palestina zal echter worden uitgesloten.

De Israëlische autoriteiten hebben tot dusver melding gemaakt van de dood van ruim 2900 patiënten met het coronavirus.

Honderdduizenden mensen raakten besmet. Een minister zei deze week dat de eerste vaccins zijn bedoeld voor ouderen en mensen uit andere risicogroepen.

© ANP/Anadolu 2020
israël
pfizer
david ben-gurion
tel aviv
vaccin
coronavirus
brussel
benjamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi