Nasser Zefzafi gaat weer in hongerstaking

marokko
34
9 dec '20
De Hirak-rif voorman gaat 10 december samen met een aantal medegedetineerde in de Tanger 2 gevangenis meedoen aan een hongerstaking

Dat heeft de vader van Nasser dinsdag bekendgemaakt. De gevangenen geven daarmee gehoor aan de oproep van journalisten en mede-gewetensgevangenen Slimane Raissouni en Omar Radi. 

Radi en Raissouni zitten al maanden vast in afwachting van hun proces en gaan vanaf donderdag 24 uur in hongerstaking, ter gelegenheid van de internationale dag van de mensenrechten.

De twee riepen onlangs anderen op ook in hongerstaking te gaan uit solidariteit met andere gewetensgevangenen en sociale protestbewegingen. Ze eisen een eind aan "politieke detentie in Marokko".

Opmerkelijk genoeg had Zefzafi onlangs nog een 25-dagen durende hongerstaking beëindigd. Nasser leed volgens zijn vader aan gezondheidscomplicaties als gevolg van de hongerstaking. Hij was ruim 16 kilo afgevallen en moest worden gereanimeerd nadat hij het bewustzijn verloor.

De gedetineerden protesteerden tegen de druk waaraan ze werden blootgesteld in de gevangenissen. Ook eisten ze boeken en kranten te mogen ontvangen, een betere kwaliteit van de maaltijden, vaker telefonisch contact met familieleden en meer bezoeken.

De hongerstaking kwam ten einde nadat een overeenkomst werd bereikt met de gevangenisautoriteit DGAPR. Hirak du Rif gedetineerden werden daarna overgeplaatst naar andere gevangenissen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
nasser zefzafi
hongerstaking
omar radi
mensrenrechten
slimane raissouni
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi