Moncef Slaoui: 100 miljoen Amerikanen ingeënt in eerste kwartaal 2021

buitenland
0
13 dec '20
Zo'n 100 miljoen Amerikanen zullen in de eerste drie maanden van 2021 worden ingeënt tegen corona, stelt Moncef Slaoui, de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse vaccinatiecampagne, Operation Warp Speed.

Maandag worden de eerste Amerikanen gevaccineerd. Slaoui zei tegen nieuwszender Fox News dat de Amerikaanse overheid deze maand 40 miljoen doses hoopt toe te dienen, en nog eens 50 tot 80 miljoen doses in januari.

Zondag verlieten de eerste drie vrachtwagens met coronavaccins in alle vroegte de Pfizer-fabriek in de plaats Kalamazoo (Michigan). Gemaskerde medewerkers van Pfizer hadden de dozen met vaccins even daarvoor gekoeld met droogijs in de trucks geladen. De vrachtwagens reden daarop weg met een escorte van gepantserde beveiligingsauto's.

Goedgekeurd
Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech werd vrijdagavond goedgekeurd voor de markt door de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA.

President Donald Trump heeft gezegd dat dat volgens hem een week eerder zou hebben gekund. Het is niet de eerste keer dat de president, overigens zonder enig bewijs, heeft beweerd dat de FDA de goedkeuringsprocedure heeft getraineerd.

FDA-chef Steve Hahn wees Trumps verwijt tegenover nieuwszender ABC resoluut van de hand. "Wij denken niet dat dit een week eerder had gekund", aldus Hahn. Hij wees erop dat de FDA zorgvuldig de procedures heeft gevolgd en zei dat hij "veel vertrouwen" heeft in de beslissingen van de medicijnenautoriteit.

De corona-epidemie kost momenteel dagelijks zo'n 2400 Amerikanen het leven. Volgens de officiële cijfers zijn de VS het zwaarst getroffen land ter wereld.

Bij meer dan 16 miljoen personen in de VS is al een besmetting met het dodelijke longvirus vastgesteld, van wie er tot dusver al bijna 300.000 zijn overleden.

© ANP 2020
verenigde staten
moncef slaoui
pfizer
vaccinatiecampagne
operation warp speed
coronavirus
kalamazoo
donald trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi