Politie New York doodt schietende man bij kerstconcert

buitenland
0
14 dec '20
De politie in New York heeft een man doodgeschoten die bij een kerstconcert bij een kerk twee wapens had getrokken en om zich heen had geschoten.

Het incident vond plaats net nadat het buitenconcert van een koor was afgelopen. Het incident vond plaats bij de Saint John the Divine Cathedral aan de Amsterdam Avenue in Harlem. Er waren nog zo'n 15 omstanders. Volgens de politie is niemand van hen gewond geraakt.

De verdachte, van wie de identiteit nog niet bekendgemaakt is, werd ten minste een keer in het hoofd geraakt tijdens de schietpartij en was naar een lokaal ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat hij was overleden.

Volgens commissaris Dermot Shea van de New Yorkse politie vuurden agenten zo'n vijftien schoten op de schietende man. Die zou dingen als "Dood me" en "Schiet me neer" hebben geroepen, terwijl hij zelf in het rond begon te schieten. Omstanders renden in paniek weg.

De politie trof bij de man twee semi-automatische handwapens aan en een tas die vermoedelijke aan de verdachte toebehoorde met daarin een jerrycan met benzine, touw, kabels en verschillende messen, een bijbel en tape.

"Ik denk dat we uit de inhoud van zijn tas mogen concluderen dat hij slechte bedoelingen had", aldus de politiecommissaris.

© ANP 2020
verenigde staten
new york
jerrycan
politie
saint john
kertconcert
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi