Consulaat Bahrein in Laayoune officieel geopend

marokko
0
14 dec '20
Bahrein heeft maandag officieel een consulaat geopend in het zuid-Marokkaanse Laayoune.

Bahrein is daarmee het derde Arabische land dat een diplomatieke vertegenwoordiging opent in de zuidelijke provincies van Marokko en voegt zich bij een lijst van 17 andere landen die besloten consulaten in de regio te openen.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita zat de openingsceremonie voor samen met zijn Baheinse tegenhanger Abdullatif Al Zayani.

De Golfstaat maakte de komst van het consulaat eind november bekend tijdens een telefoongesprek tussen koning Mohammed VI en de koning van Bahrein Sheikh Hamad Bin Isa Al Khalifa. De Marokkaanse monarch beschreef de komst van het consulaat als historisch en een weerspiegeling van de steun van Bahrein inzake de territoriale integriteit van Marokko.

De nieuwe diplomatieke vertegenwoordiging van Bahrein bevindt zich in het groeiende diplomatieke district van Laayoune, waar in minder dan een jaar tijd tien buitenlandse consulaten zijn gevestigd. Het Bahreinse consulaat ligt naast het Gabonese consulaat en tegenover het onlangs ingehuldigde consulaat van de Emiraten.

Sinds november 2019 heeft de opening van verschillende Afrikaanse diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen in Dakhla en Laayoune meer geloof gegeven aan de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
laayoune
consulaat
bahrein
nasser bourita
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi