Marrakech: Prostituerende huisvrouwen opgepakt

marokko
3
16 dec '20
De Koninklijke Gendermarie heeft in Tassoultante (Marrakech) een man en meerdere vrouwen gearresteerd wegens overspel en prostitutie

De gearresteerde man is naar verluidt een klant van de vrouwen. De zaak kwam aan het rollen nadat de echtgenote van de arrestant pikante foto's ontdekte op zijn mobiele telefoon, meldt dagblad Assabah.

De vrouw vermoedde dat haar man vreemdging en deed aangifte van overspel bij de politie. De politie in Tassoultante arresteerden de man en alle vrouwen in de video's.

De 50-jarige verdachte bekende zijn overspel en gaf toe de vrouwen in de video's te hebben betaald voor seks. De bijklussende huisvrouwen hebben het verhaald van de man bevestigd.

De betrokkenen riskeren gevangenisstraffen van een maand tot twee jaar. Veroordelingen wegens overspel vereisen ooggetuigenverslagen of bekentenissen van de beschuldigde. 

Het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht stelt overspel en buitenechtelijke relaties strafbaar. Buitenhuwelijkse seks kan resulteren in een gevangenisstraf van een jaar.

Bij overspel kan de gevangenisstraf oplopen tot twee jaar, mits de partner aangifte doet. Als de partner de klacht intrekt wordt de overspelige wederhelft niet vervolgd.

De intrekking van de klacht is echter niet vanzelfsprekend van toepassing op de persoon (personen) met wie de overtreder overspel heeft gepleegd.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
marrakech
tassoultante
prostitutie
huisvrouwen
overspel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?