Topoverleg Merkel, Macron, Von der Leyen en Michel over mutatie coronavirus

buitenland
3
20 dec '20
Frankrijk, Duitsland en de Europese Unie hebben zondagmiddag overlegd over de coronavariant die in het Verenigd Koninkrijk rondgaat.

De Europese Commissie vraagt de EU-landen, waarvan meerdere het verkeer naar het VK al hebben stilgelegd, hun aanpak van de nieuwe dreiging af te stemmen.

De Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU-president Charles Michel bespraken de situatie, zo maakte het kantoor van Macron bekend.

De Commissie laat weten dat zij in contact staat met de lidstaten om het uitwisselen van informatie te vergemakkelijken.

Volgens de Britse regering is de nieuwe variant waarschijnlijk een stuk besmettelijker dan eerdere varianten. Diverse landen, Nederland voorop, hebben daarom besloten voorlopig geen vliegtuigen uit het Verenigd Koninkrijk meer toe te laten.

Ook België en Italië hebben tot een vliegverbod besloten. Oostenrijk heeft laten weten aan een verbod te werken. Frankrijk en Duitsland overwegen dat ook te doen. België weert ook de Eurostar-treinen uit Londen.

Het is onduidelijk wat er verder is afgesproken.

© ANP 2020
nederland
belgië
italië
oostenrijk
weert
londen
duitsland
frankrijk
emmanuel macron
verenigd koninkrijk
president van frankrijk
angela merkel
europa
europese commissie
ursula von der leyen
charles michel
europese unie
verenigde state
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi