Dinsdag eerste directe vlucht tussen Israël en Marokko

marokko
11
21 dec '20
De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al Airlines zal naar verwachting dinsdag de eerste vlucht van Israël naar Marokko uitvoeren.

De vlucht zal naar verwachting aankomen in Rabat met een VS-Israëlische delegatie aan boord, meldt persbureau Reuters. Het vermeende bezoek is bedoeld om het recente normalisatiebesluit van Marokko en Israël te markeren.

Bloomberg meldde vorige week dat de schoonzoon en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, de VS-Israëlische delegatie deze week naar Marokko zal vergezellen.

Kushner is vandaag aangekomen in Tel Aviv. Al Jazeera meldde dat nationale veiligheidsadviseur Meir Ben-Sabbat de Israëlische delegatie zal leiden.

De Marokkaanse regering meldde 10 december de relatie met Israël te zullen herstellen. Het historische besluit is onderdeel van een overeenkomst met de Amerikaanse regering die in ruil voor de Marokkaans-Israëlische verzoening een consulaat zullen openen in het zuid-Marokkaanse Dakhla.

In de aankondiging zei koning Mohammed VI dat Marokko en Israël zullen werken aan het heropenen van verbindingskantoren die tussen 1994 en 2002 operationeel waren.

Het besluit omvat ook de bilaterale samenwerking op verschillende gebieden en het aanbieden van directe vluchten tussen Marokko en Israël. Eerder meldden de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al en IsrAir al plannen te hebben om rechtstreekse vluchten tussen Israël en Marokko aan te bieden.

Ook de nationale luchvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) plant vier keer per week naar de Joodse staat te vliegen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
israel
directe vlucht
normalisering
jared kushner
el al
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi