Aanhouding voor aanzetten tot bedreiging presentatrice Fidan Ekiz

algemeen
6
22 dec '20
Ernstige bedreigingen en verwensingen richting tv-presentatrice Fidan Ekiz op social media hebben geleid tot een aanhouding, meldt de politie.

Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam. De bedreigingen volgden op de volgende uitspraak van Ekiz: "Vreemd dat we in Nederland wel de straat op gaan om te demonstreren tegen de dood van George Floyd, maar niet voor Samuel Paty." Paty was een leraar in Frankrijk die in oktober werd onthoofd door een terrorist.

De aangehouden Rotterdammer wordt verdacht van het aanzetten tot het plegen van strafbare feiten, ofwel opruiing.

De man heeft op het politiebureau inmiddels zijn excuses gemaakt. Ook wil hij met de presentatrice in gesprek. Wat hij precies op social media heeft geuit, heeft de politie niet bekendgemaakt.

Op het Instagramaccount van de 25-jarige had ook een 14-jarige jongen grensoverschrijdende teksten gezet. De politie achterhaalde het adres van de jongen en ging onder toeziend oog van zijn ouders het gesprek met hem aan.

De jongen heeft spijt betuigd en een excuusbrief aan Ekiz gestuurd. Wegens zijn leeftijd en omdat hij inziet dat wat hij deed niet door de beugel kan, wordt hij verder niet vervolgd.

© ANP 2020
fidan ekiz
bedreiging
aanhouding
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?