De Jonge: Negatieve test verplicht voor reizigers uit alle risicogebieden

algemeen
0
23 dec '20
Reizigers die met het vliegtuig naar Nederland willen komen vanuit een risicogebied moeten vanaf volgende week een negatieve coronatest kunnen tonen die niet meer dan 72 uur oud is.

Dat schrijft minister Hugo de Jonge woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. De verplichting gaat 29 december in en zal voor de meeste landen gelden, aangezien het overgrote deel van de wereld als risicogebied wordt aangemerkt door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De verplichting werd eerder deze week al ingesteld voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika vanwege een gemuteerde variant van het coronavirus die daar rondgaat, en gaat nu dus gelden voor de rest van de wereld. "Het is niet uit te sluiten dat er in andere landen een vergelijkbaar virus zoals in het VK en Zuid-Afrika aangetroffen zal worden", stelt De Jonge.

Boarding
Het zal aan de luchtvaartmaatschappijen zijn om mensen vóór het boarden te controleren op de testverklaring. Zonder een verklaring, mag iemand niet aan boord. In Nederland zullen steekproefsgewijs controles worden uitgevoerd.

Het kabinet werkt nog aan een aparte maatregel, om ook trein- en busreizigers uit het buitenland te verplichten een negatieve test bij zich te hebben, aldus De Jonge.

© ANP 2020
hugo de jonge
tweede kamer
coronatsest
inreisvoorwaarden
verenigd koninkrijk
zuid-afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi