Politie: Explosie Nashville veroorzaakt door bom in camper

buitenland
0
25 dec '20
De politie van de Amerikaanse stad Nashville bevestigt dat de krachtige explosie vroeg op de ochtend van eerste kerstdag is veroorzaakt door een bom in een camper.

Een agent ontdekte een boodschap op de camper dat een bom binnen vijftien minuten zou ontploffen, meldt een verslaggever van de lokale nieuwszender FOX17

De politie liet het gebied meteen ontruimen. De explosie in een straat in hartje centrum van de ook bij toeristen geliefde stad veroorzaakte aanzienlijke schade. Gevels van vooral oudere gebouwen stortten in of werden zwaarbeschadigd, blijkt uit beelden van de ravage. Tot ver in de omgeving sneuvelden ruiten. Door de ontruiming en het tijdstip van de explosie bleef het aantal slachtoffers voor zover bekend beperkt tot enkele lichtgewonden.

De politie had eerder al gezegd dat de ontploffing een opzettelijke daad was. De politie kreeg een noodoproep dat in het gebied werd geschoten. Vervolgens ontdekten agenten de autobom met de waarschuwing.

Klanten
President Trump werd op de hoogte gebracht. Het onderzoek is in handen van de landelijke recherche FBI.

Door de explosie raakten onder meer klanten gedupeerd van het Amerikaanse telecombedrijf AT&T, omdat technische installaties beschadigd raakten. AT&T heeft vlakbij de plek van de ontploffing zijn hoofdkantoor voor de staat Tennessee. Sommige noodnummers in Tennessee en in het aangrenzende Alabama kampten met storingen, aldus lokale media.

Autobommen
Nashville, de hoofdstad van Tennessee, geldt ook als de hoofdstad van de countrymuziek.

Aanslagen met autobommen komen niet veel voor in de Verenigde Staten. In 1995 eiste een terreurdaad in Oklahoma City 168 mensenlevens. Dader Timothy McVeigh bracht bij een overheidsgebouw een truck volgeladen met onder meer chemicaliën tot ontploffing. Hij werd terechtgesteld. In 1993 ontplofte een autobom onder een toren van het World Trade Center in New York, waarbij zes doden vielen.

© MAROKKO.NL 2020
verenigde staten
nashville
autobom
camper
donald trump
fbi aanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?