Marokko heeft 65 miljoen doses van het coronavaccin gekocht

marokko
0
25 dec '20
Het gaat om twee verschillende vaccins die zullen worden toegediend tijdens de aanstaande nationale vaccinatiecampagne.

Dat heeft de Marokkaanse regering donderdag bekend gemaakt. De autoriteiten streven er naar om binnen drie maanden 80% van de volwassenen in het land te vaccineren. Dat komt neer op ongeveer 25 miljoen mensen, herhaalde regeringswoordvoerder Saaid Amzazi.

Volgens Amzazi zijn de voorbereidingen voor de start van de nationale vaccinatiecampagne in een "zeer vergevorderd" stadium. Meer dan 25.600 professionals zullen worden gemobiliseerd voor het immense vaccinatieprogramma, waaronder 11.000 in stedelijke gebieden.

De Minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb meldde eerder al dat dat de campagne niet langer zal duren dan drie maanden. Op 15 december beloofde Ait Talab dat de vaccinaties gedurende 12 weken zullen plaatsvinden met een tempo van zes dagen werk per week.

Eerder deze maand maakte Ait Taleb formeel bekend dat Marokko onder meer het vaccin zal gebruiken van het Chinese staatsbedrijf Sinopharm. Het vaccin is voor 86% effectief, meldde het ministerie van volksgezondheid van de Verenigde Arabische Emiraten (VEA) begin december. In de Golfstaat vonden de laatste klinische testen plaats onder 31.000 proefpersonen uit 125 landen.

Er zijn volgens het Emiraatse ministerie geen ernstige bijwerkingen gevonden. Het ministerie liet niet weten hoeveel proefpersonen het vaccin kregen en hoeveel een placebo. Ook is niet bekend of de proefpersonen last hebben gehad van minder ernstige bijwerkingen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
vaccinatiecampagne
coronavirus
saaid amzazi
sinopharm
khalid ait taleb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi