Marokko wint tweede plaats in Arabische Wiskunde Olympiade

marokko
0
29 dec '20
Marokkaanse studenten staan ​​op de tweede plaats in de tweede editie van de Arabische Wiskunde Olympiade die op 25 en 26 december in Caïro werd gehouden.

Volgens een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs werd de Olympiade online gehouden onder toezicht van de Arabische Liga voor Educatieve, Culturele en Wetenschappelijke Organisatie (ALECSO).

Tien Arabische landen, Saoedi-Arabië, Marokko, Tunesië, Egypte, Mauritanië, Palestina, Algerije, Jordanië, Irak en Libanon namen deel aan de wedstrijd. Marokko staat op de tweede plaats met 1 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille. Saoedi-Arabië staat op de eerste plaats.

De Marokkaanse Aya Akerjout die de regionale Academie van Beni Mellal-Khenifra vertegenwoordigde scoorde een indrukwekkende 40/40 en verdiende daarmee een gouden medaille en een felbegeerde eerste plaats. Aya Akerjout sleepte in september al een continentale medaille binnen.

Mouad El Mouatassim namens Tanger-Tetouan-Al Hoceima en Mohamed Ayoub Mabtol namens Fez-Meknes wonnen elk een zilveren medaille. Ayman Moutie uit Rabat-Sale-Kenitra won brons.

De Minister van Onderwijs Said Amzazi sprak trots en dankbaar over de indrukwekkende prestaties van de Marokkaanse studenten. Hij bedankte ook ouders, leerkrachten en begeleiders voor hun steun en inspiratie.

Tunesië staat op de derde plaats en claimde 1 gouden, zilveren en bronzen medailles. Jordanië, Libanon, Algerije en Irak wonnen elk 2 bronzen medailles.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
wiskunde
olympiade
arabische liga
alesco
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?