Recordaantal coronadoden in Duitsland: meer dan 1000 gemeld

buitenland
0
30 dec '20
In Duitsland zijn in 24 uur tijd 1129 sterfgevallen door het coronavirus gemeld.

Het is de eerste keer dat het dagelijkse dodental door de pandemie boven de 1000 uitkomt. Het vorige record stamde van vorige week woensdag. Toen registreerden de autoriteiten de dood van 962 coronapatiënten.

Sinds het begin van de pandemie zijn in Duitsland meer dan 1,6 miljoen besmettingen vastgesteld. Het officiële dodental staat op ruim 32.000. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, maakte naast de stijging van het dodental ook melding van 22.459 nieuwe coronabesmettingen.

De stijging van het aantal sterfgevallen en besmettingen leek de afgelopen dagen juist opvallend laag uit te vallen. Dat kwam naar verluidt doordat sommige lokale overheden tijdens de kerstdagen geen gegevens doorstuurden.

De Duitse autoriteiten hebben een lockdown ingesteld om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Die blijft tot zeker 10 januari van kracht.

Duitsland is inmiddels ook begonnen met het vaccineren van inwoners met het coronavaccin van de bedrijven BioNTech en Pfizer.

© ANP 2020
duitsland
biontech
pfizer
robert koch
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi