Marokko: Politiediensten dienen klacht in tegen buitenlandse Marokkanen

marokko
4
30 dec '20
Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben een gezamenlijke klacht ingediend tegen enkele Marokkanen die in het buitenland wonen wegens het beledigen van overheidsfunctionarissen en veiligheidsinstanties.

De instellingen veroordeelden alle beschuldigingen en de verspreiding van nepnieuws over Marokkaanse veiligheidsdiensten en hun werknemers.

De nationale veiligheidsdienst DGSN, inlichtingendienst DGED en de territoriale veiligheidsdienst DGST dienden een gezamenlijke klacht in bij het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in Rabat.

Onder verwijzing naar "staatsbescherming" en "nationaal belang" betoogde de gezamenlijke klacht dat veiligheidsfunctionarissen, nationale instellingen en andere symbolen van nationale soevereiniteit "beschermd moeten worden" bij de uitoefening van hun taken.

De diensten wezen op de "ongegronde" beschuldigingen, verbaal misbruik, laster en andere vormen van persoonlijke, lasterlijke aanvallen die werknemers hebben ontvangen van enkele Marokkaanse diaspora (MRE).

De politiediensten stellen dat de "ongefundeerde aantijgingen" de openbare instellingen van Marokko in diskrediet brengen en daarmee de nationale belangen ondermijnen.

De identiteit van de beklaagden is niet bekendgemaakt, maar de klacht veroordeelde publiekelijk hun betrokkenheid bij het verkondigen en delen van valse beschuldigingen aan het adres van openbare veiligheidsinstellingen.

In een andere, eveneens gezamenlijke, verklaring melden de drie politiediensten dat de beslissing om de klacht in te dienen deel uitmaakt van hun recht om hun integriteit te beschermen tegen "kwaadwillende en fictieve" beschuldigingen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
klacht
diaspora
mre
dgst
dgsn
dged
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?