Explosie bij Poolse supermarkt in Tilburg

algemeen
0
4 jan 6:33
In Tilburg is in de nacht van zondag op maandag een explosief afgegaan bij een Poolse supermarkt aan het Paletplein, meldt de politie. Voor zover bekend is, zijn er geen gewonden.

De winkel is van binnen "helemaal verwoest" door de brand die na de explosie uitbrak, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Ook zijn er in een nabijgelegen flat ruiten gesneuveld van bergingen op de begane grond.

De supermarkt in kwestie draagt niet de naam Biedronka, laat de woordvoerder weten. Begin december werden drie Poolse supermarkten met die naam in Heeswijk-Dinther (Brabant), Aalsmeer en Beverwijk in korte tijd getroffen door een explosie.

In Beverwijk ging het om twee explosies binnen een week. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

Onderzoek
De hulpdiensten zijn ter plaatse op het Paletplein en specialisten van de politie doen onderzoek. Ook is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. De explosie vond rond 03.00 uur plaats. De winkel staat in een los gebouw bij een winkelcentrum. "In het winkelcentrum is niet zo veel schade", stelt de veiligheidsregio. Het gebouwtje zelf is flink geraakt. Het is een grote klap geweest."

De politie is op zoek naar getuigen. "Er wordt nu uitgezocht of de eigenaar van deze supermarkt iets te maken heeft met die drie andere", aldus de veiligheidsregio.

© ANP 2021
biedronka
heeswijk-dinther
aalsmeer
beverwijk
hulpdienst
explosieven opruimingsdienst defensie
tilburg
politie
polen
noord-brabant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi