Vondst handgranaat bij misdaadjournalist in Opsporing Verzocht

algemeen
0
4 jan '21
In Opsporing Verzocht vraagt de politie Limburg dinsdagavond aandacht voor het onderzoek naar de handgranaat die een misdaadjournalist van dagblad De Limburger onlangs voor zijn voordeur vond.

In de uitzending roept de politie getuigen op zich te melden. De oproep geldt ook voor mensen die mogelijk meer informatie hebben, kondigt de politie maandag aan.

Misdaadverslaggever Jos Emonts vond zondagochtend 27 december een handgranaat voor de deur van zijn woning in het Limburgse dorp Neer. Omwonenden moesten tijdelijk hun huis verlaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief opgehaald. Burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal besloot na overleg met politie en het Openbaar Ministerie om camera's te plaatsen in de straat.

"Zeer zorgwekkend"
Hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger noemde de vondst van het explosief "een aanval op de onafhankelijke journalistiek. Dit is zeer zorgwekkend". Ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) reageerde geschrokken.

"Dit incident komt helaas in een lange rij van geweld en intimidatie tegen journalisten", zei Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ.

Opsporing Verzocht duurt met ingang van dinsdag nog maar een half uur in plaats van de gebruikelijke vijftig minuten. De afleveringen van dertig minuten worden uitgezonden op NPO 1, vanaf 21.30 uur

© ANP 2021
nvj
misdaadjournalist
politie
npo 1
eod
désirée schmalschläger
leudal
openbaar ministerie
opsporing verzocht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?