Hamza-mon-bb: Uitspraak in hoger beroep bevestigd

marokko
0
4 jan 18:26
Het Hof van Beroep van Marrakech heeft maandag de uitspraak in de omstreden chantagezaak bevestigd

Het gaat om de uitspraak tegen vlogster Soukaïna Jannah (alias Glamour) en Adnane 'Ferrari' Sakkine, de eigenaar van een autoverhuurbedrijf.

De twee werden begin vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens computervredebreuk, het belemmeren van de rechtsgang, verspreiden van afbeeldingen en verklaringen van anderen zonder toestemming, chantage, laster en smaad.

Ook moeten de veroordeelden een geldboete betalen van 10.000 DH elk, en een schadevergoeding van 150.000 DH aan de slachtoffers.

'Hamza mon bb'
De politie had meer dan 70 klachten ontvangen naar aanleiding van berichten van de social-media gebruiker 'Hamza mon bb', onder meer van de Marokkaanse zangeres Saida Charaf. Tot dusver heeft Marokko zeven mensen in de zaak veroordeeld.

Onder de veroordeelden zitten ook zangeres Dounia Batma en haar zus Ibtissam Batma. De zussen werden eind juli veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 8 en 12 maanden voor hun betrokkenheid bij de chantage-zaak die Marokko al enige maanden in de greep houdt.

Eind februari werd een student veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het hacken van slachtoffers van Hamza-mon-bb. Half februari werden drie andere verdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, waaronder vlogster 'Glamour' Jannah, Hiba Press journalist Mohammed Dahir en 'Ferrari' Sakkine.

In januari werd een politieagent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden voor het lekken van informatie aan vlogster Ayach.

Ook de echtgenoot van Dounia BatmaMohammed Turc werden door de politie opgeroepen voor verhoor.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
sultana
siham badda
hamza-mon-bb
douna batma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi