Bètaversie WhatsApp Web laat gebruikers inloggen zonder telefoon

algemeen
0
5 jan 12:56
hatsApp komt binnenkort met een nieuwe testversie van de chatdienst waarbij gebruikers op hun computer kunnen inloggen zonder dat hun telefoon met het internet verbonden hoeft te zijn. Dat meldt weblog WABetaInfo.

Momenteel kunnen gebruikers al inloggen op de webversie van de chatdienst, maar dat werkt alleen zolang hun telefoon ook met het internet verbonden is.

Dat is nodig omdat chats via WhatsApp versleuteld zijn, en alleen de telefoon van de gebruiker die kan ontsleutelen. Vanuit daar worden ze vervolgens weer doorgestuurd naar de webversie.

De wijziging duidt erop dat de manier waarop WhatsApp chats versleutelt, gaat veranderen. Technische details over de nieuwe webversie zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Moederbedrijf Facebook werkt al twee jaar aan het samenvoegen van de chatdiensten van WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger. De diensten blijven daarbij hun eigen apps behouden, maar een WhatsApp-gebruiker kan zo berichten sturen naar een vriend die op Instagram zit.

Van die drie apps versleutelt alleen WhatsApp standaard alle berichten. Messenger-gebruikers moeten daar een speciaal "geheim" gesprek voor starten, terwijl Instagram helemaal geen versleuteling biedt. Om de diensten op elkaar aan te sluiten, moeten ze echter wel dezelfde vorm van encryptie bieden.

© ANP 2021
whatsapp
instagram
encryptie
facebook messenger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi