Tesla-baas Elon Musk haalt Jeff Bezos in als rijkste persoon

economie
0
7 jan 17:15
Elon Musk, topman van autobouwer Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, is de rijkste man op aarde geworden.

Hij onttroont daarmee Jeff Bezos, oprichter en baas van webwinkelconcern Amazon, zo wijst de miljardairsindex van persbureau Bloomberg uit. Musks vermogen steeg vorig jaar in razend tempo.

Dat heeft de geboren Zuid-Afrikaan voornamelijk te danken aan de gestegen aandelenkoers van Tesla. Op dit moment bedraagt het vermogen van Musk zo'n 188,5 miljard dollar, waarmee hij 1,5 miljard dollar rijker is dan Bezos, aldus Bloomberg.

De 49-jarige Musk bezit ongeveer een vijfde van alle Tesla-aandelen, die eind 2020 acht keer zoveel waard waren dan aan het begin van het jaar. Donderdag noteerde Tesla in de namiddag (Nederlandse tijd) op Wall Street ruim 5 procent hoger.

Hoge toekomstverwachtingen
Dat Tesla-stukken zo duur zijn, komt vooral doordat zowel professionele als particuliere beleggers hoge toekomstverwachtingen hebben van de elektrische auto's van het concern. Op dit moment produceert het Amerikaanse bedrijf nog maar een fractie van wat 'traditionele' autofabrikanten als General Motors of Ford maken

Niet alleen de aandelen zelf die Musk bezit vormen de basis van zijn gigantische vermogen. Hij werd in 2012 en 2018 ook beloond met opties om tegen een gunstige prijs stukken van de elektrische automaker te kopen. Dat recht levert hem nu een papieren winst op van 42 miljard dollar.

Via Twitter, het sociale medium waarop Musk vaak opvallende uitspraken doet, reageerde de ondernemer kort op het nieuws: "Erg raar. Nou, tijd om weer aan het werk te gaan."

© ANP 2021
verenigde staten
jeff bezos
elon musk
tesla
spacex
amazon.com
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi