Marokkaans leger schiet op goudzoekers in grensstreek Mauritanië

marokko
109
7 jan 20:39
Het Marokkaanse leger zou woensdag waarschuwingsschoten hebben afgevuurd tegen een groep goudzoekers aan de grens tussen Marokko en Mauritanië.

Volgens het Mauritaanse persbureau Alakhbar vond het incident plaats ten noordwesten van de stad Bir Moghreïn.

De Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR) vuurden waarschuwingsschoten af op een onbekend voertuig die de zandmuur naderde. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Het bleek te gaan om schatzoekers.

Het is het tweede schietincident in korte tijd. Eind december brak er een vuurgevecht uit tussen het Marokkaanse en Mauritaanse leger. Het 'friendly fire' bleek het resultaat van slechte communicatie tussen de twee eenheden. Beiden waren op dat moment dezelfde groep mensenhandelaren aan het achtervolgen.

Marokko heeft onlangs de beschermende zandmuur verlengd naar de grensplaats El Guerguerate. De beschermende afscheiding werd gebouwd nadat het Marokkaanse leger een militaire operatie had uitgevoerd in de grensstreek

De inzet van het Marokkaanse leger was nodig om de gewapende Polisario-rebellen te verdrijven die sinds september de grensovergang El Guerguerate blokkeerden. Het kleine dorpje bevindt zich in het uiterste zuidwesten van de Marokkaanse Sahara, 11 km van de grens met Mauritanië, en dient als bufferzone tussen de twee landen.

Het leger had vrijwel direct na de militaire operatie een 14 kilometer lang veiligheidskordon opgezet om het vrije verkeer van goederen en personen in de Marokkaans-Mauritaanse grensstreek te beveiligen.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zal het Marokkaanse leger "voorlopig aanwezig" zijn om de rust in de regio te bewaken.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
far
mauritanië
waarschuwingsschoten
goudzoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi