Indonesië: Chinees vaccin van Sinovac is halal

marokko
0
8 jan 12:24
Het Chinese coronavaccin van Sinovac Biotech is door de hoogste religieuze raad van Indonesië halal verklaard.

Dat betekent dat het voor moslims in het land toegestaan is om het vaccin te gebruiken zonder de islamitische regels rond voedsel te overtreden.

Asrorun Niam Sholeh van de Raad van Ulemas, de hoogste islamitische autoriteit, zei vrijdag tijdens een persconferentie dat het vaccin CoronaVac halal is.

Indonesië hoopt 13 januari te kunnen beginnen met een vaccinatieprogramma, maar wachtte nog op een halalverklaring voor het vaccin van Chinees fabrikaat dat daarvoor is aangeschaft.

Er stonden drie miljoen doses klaar van het Chinese Sinovac Biotech-vaccin, zo meldt Reuters. Volgens de The New York Times verklaard Sinovac eerder al dat er geen ingrediënten afkomstig van varkens in het vaccin zitten. Die verklaring zou zijn afgegeven aan het door de staat gerunde farmaceutische bedrijf Bio Farma.

Directeur Bambang Heriyanto van Bio Farma bevestigde die verklaring te hebben ontvangen, maar dat de halalverklaring toch echt een zaak is van het hoogste religieuze orgaan. Zonder een dergelijke verklaring zou het toedienen van het vaccin aan moslims niet toegestaan zijn.

Het grootste moslimland ter wereld wil volgende week woensdag beginnen met vaccineren en heeft 3 miljoen doses van Sinovac Biotech ontvangen. Wel moet in de tussentijd nog de voedsel- en warenautoriteit van het land haar goedkeuring geven.

Het land van 275 miljoen inwoners heeft relatief weinig gevallen van het coronavirus vastgesteld, namelijk 808.000 volgens de Johns Hopkins Universiteit. Bijna 24.000 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Sinopharm
Het vaccin van de Chinese staatsfarmaceut Sinopharm werd door de Fatwa Council van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) al halal verklaard. Marokko heeft 40 miljoen doses van het Chinese vaccin besteld.

Sinopharm testte het vaccin in de VAE, Marokko, Egypte, Jordanië en Bahrein.

© ANP 2021
indonesië
vaccin
marokko
sinopharm
sinovac biotech
china
halal
coronavirus
varkens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi