Qatar Airways vliegt na drie jaar weer door Saoedisch luchtruim

buitenland
0
8 jan 20:18
Vlucht QR1365 van Doha naar Johannesburg had donderdagavond de primeur.

Doordat de luchtblokkade van Qatar is opgeheven na de verzoening met Saudi-Arabië en andere buurlanden, kan Qatar Airways na drie jaar weer door het Saoedische luchtruim vliegen.

Hoewel het op deze specifieke route niet veel uitmaakt, gaat met name op vluchten van Doha naar Noord-Afrika, de Amerika's en sommige Europese bestemmingen de reistijd omlaag nu Qatar Airways niet meer om hoeft te vliegen om het Saoedische luchtruim te vermijden.

Emirates
Ook Emirates heeft een luchtruimprimeurtje. Vrijdag is de maatschappij voor het eerst door het Israëlische luchtruim gevlogen, met vlucht EK109 van Dubai naar het Cypriotische Larnaca. Dit is mogelijk nu Israël en de Verenigde Arabische Emiraten de banden hebben aangehaald.

Emirates is van plan om later dit jaar een lijndienst naar Tel Aviv te beginnen.

Golfcrisis
Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte verbraken halverwege 2017 de politieke en economische banden met Qatar vanwege vermeende steun aan internationaal terrorisme en te nauwe banden met het sjiitische Iran. Koeweit en de Verenigde Staten namen in het conflict een bemiddelende rol op zich.
Donald Trumps schoonzoon Jared Kushner, die een belangrijk adviseur is van het Witte Huis, was ook aanwezig op de bijeenkomst.

© MAROKKO.NL 2021
emiraten
vae
doha
qatar
saoedi-arabië
golfcrisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi