Ook CIA gebruikt onverdeelde landkaart Marokkaanse Sahara

marokko
1
8 jan 20:49
De Central Intelligence Agency (CIA), de grootste buitenlandse inlichtingendienst ter wereld, heeft de onverdeelde kaart van Marokko overgenomen in het World Factbook.

Het CIA World Factbook is een online database en bevat factsheets over alle landen ter wereld. De CIA heeft de kaart bijgewerkt als reactie op de recente Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse Sahara.

Het Amerikaanse inlichtingenbureau heeft tot dusver enkel de landkaart bijgewerkt. Andere geografische informatie over het land moet echter nog worden bijgewerkt, zoals de grootte van het gebied, de lengte van de kustlijn en de landgrenzen.

Het CIA World Factbook is een prominente bron van geografische informatie. Het gebruik van de onverdeelde kaart van Marokko door de CIA is een belangrijke prestatie voor de Marokkaanse diplomatie.

De vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump kondigde op 10 december aan dat zijn land een consulaat gaat openen in het Zuid-Marokkaanse Dakhla.

Op 22 december vloog Trumps schoonzoon en adviseur Jared Kushner naar Rabat om de proclamatie van zijn schoonvader over de Westelijke Sahara te voltooien. Kushner verwelkomde de betrekkingen tussen Rabat en Washington en herinnerde eraan dat Marokko het eerste land was dat de kersverse Verenigde Staten erkende in 1777.

De Amerikaanse ambassadeur in Marokko, David Fischer, onthulde twee dagen later de nieuwe officiële kaart van Marokko voor zijn land. De kaart omvat de zuidelijke provincies van Marokko als een integraal onderdeel van het koninkrijk.

De Amerikaanse ambassadeur zal op zondag 10 januari het nieuwe Amerikaanse consulaat in Dakhla inhuldigen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
verenigde staten
cia
marokkaanse sahara
world factbook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi