Marokko: Aanleg windmolenpark in Midelt voltooid

marokko
18
8 jan '21
De aanleg van het nieuwe windmolenpark nabij Midelt, ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Fez, is eindelijk voltooid

Dat meldt het nationale bureau voor elektriciteit en drinkwater (ONEE) woensdag in een verklaring. De bouw van het 2.300 hectare tellende complex nam 24 maanden in beslag en heeft meer dan 2,5 miljard DH (€231 miljoen) gekost.

Het windpark van Midelt maakt deel uit van het geïntegreerde windparkprogramma (IWP) van Marokko, dat als doel heeft tegen het jaar 2023 een windmolenparknetwerk te bouwen met een gecombineerde capaciteit van 850 megawatt (MW). het gloednieuwe windpark in Midelt heeft een vermogen van 210 megawatt

Het prestigieuze energieproject omvat ook plannen voor de bouw van soortgelijke windmolen-complexen in Boujdour, Tiskrad en Essaouira.

Marokko streeft er naar om tegen 2030 meer dan 52% van de elektriciteitsproductie in het land te halen uit hernieuwbare energiebronnen. Het IWP is een belangrijk onderdeel op de routekaart om die visie te realiseren.

Als leider op het gebied van energietransitie is Marokko de thuisbasis van het NOOR Solar Complex, 's werelds grootste geconcentreerde zonne-energiecentrale.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
midelt
windmolenpark
windenergie
groene energie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?