Avondklok in meerdere Franse departementen vervroegd

buitenland
0
9 jan 20:55
De Franse regering heeft in acht departementen de avondklok vervroegd van 20.00 naar 18 00 uur vanwege de dreiging die uitgaat van meer besmettelijke varianten van het coronavirus.

Het gaat onder meer om Bouches-du-Rhône waarin Marseille ligt. De maatregel gaat zondag in. In dit Franse departement werden het afgelopen etmaal 21 gevallen van de Britse variant aangetroffen.

In vijftien andere departementen, vooral in het oosten van het land, geldt de strengere maatregel al een week. In de rest van Frankrijk blijft de avondklok vanaf 20.00 uur van kracht.

De regering van Monaco heeft het ingaan van het uitgaansverbod van 20.00 naar 19.00 uur gebracht. Ook gaan 's avonds de restaurants dicht en mogen niet-bewoners zonder een noodzakelijke reden het gebied niet meer in.

In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal 20.177 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Sinds het begin van de pandemie staat het aantal geregistreerde gevallen op 2.767.312. Het afgelopen etmaal stierven nog eens 171 Fransen aan de gevolgen van hun besmetting.

Het totale aantal coronadoden staat op 67.599.

© ANP 2021
frankrijk
monaco
coronamaatregelen
avondklok
lockdown
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi