Hoekstra: programma PVV geen aanbeveling om samen te werken

algemeen
2
10 jan '21
CDA-leider Wopke Hoekstra ziet het niet gebeuren dat zijn partij in zee gaat met de PVV van Geert Wilders.

Het nieuwe verkiezingsprogramma van de PVV is "geen aanbeveling om vervolgens samen op weg te gaan", zegt Hoekstra in WNL op Zondag.

"Ik vind sowieso dat het CDA alleen kan regeren met partijen die de rechtsstaat serieus nemen en ten volle onderschrijven. ". Anders dan bij de vorige verkiezingen, toen het PVV-programma slechts één bladzijde vulde, kwam de partij dit weekeinde met een programma van ruim 50 pagina's met de visie en plannen van de PVV.

"Ik heb het programma snel gescand", zegt Hoekstra. "Als je kijkt wat daarin staat en hoe daar wordt omgegaan met religie en allerlei type vrijheden, dan is het niet goed voorstelbaar dat het CDA daarmee gaat regeren."

In het uiterst discriminerende partijprogramma pleit Wilders onder meer voor een verbod op de Koran, op moskeeën en op islamitisch onderwijs. Ook pleit de PVV-voorman voor een ministerie van Immigratie, Remigratie en De-islamisering.

In het programma wordt opnieuw gepleit voor een asielstop en het opsluiten en uitzetten van illegalen. Ook wil de oppositiepartij een bonus voor zorgmedewerkers die voltijds gaan werken en moet op scholen dagelijks de Nederlandse vlag worden gehesen.

De PVV heeft in haar programma weer weinig goede woorden over voor mensen met een migratieachtergrond. Vooral Marokkanen moeten het ontgelden. "Allochtone straatterroristen, vaak Marokkanen, terroriseren Nederlanders overal."

Hoekstra wil dan ook niet regeren met de PVV of een gedoogconstructie zoals in 2010. "Met deze opvattingen en ook met het drama van het eerste kabinet-Rutte, ligt dat niet voor de hand", zegt hij in het praatprogramma.

© ANP 2021
pvv
geert wilders
extreemrechts
discriminatie
wopke hoekstra
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi