Algerijnse president ontslaat transportminister en directeur Air Algeria

buitenland
3
10 jan '21
Volgens het voorzitterschap heeft de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune de minister van Transport en de CEO van de nationale luchtvaartmaatschappij Air Algeria ontslagen.

Een presidentiële verklaring meldt dat Lazhar Hani en Bakhouche Alleche werden ontslagen wegens de aankoop van cateringbenodigdheden uit het buitenland zonder dat daarbij rekening werd gehouden met de slechte economische toestand van het land en de prioriteit die aan nationale producties moet worden gegeven.

Ook het hoofd van de catering van de luchtvaartmaatschappij werd uit zijn functie ontheven.

Sinds de opschorting van het vliegverkeer heeft Air Algeria een verlies geleden van meer dan € 245 miljoen euro. In een eerdere verklaring omschreef de CEO van Air Algeria de financiële situatie van het bedrijf als "moeilijk". De luchtvaartmaatschappij werd in 2020 ook nog eens geclassificeerd als een van de "minst veilige bedrijven" ter wereld.

Het jaar 2020 was rampzalig voor Algerije, omdat het naar verwachting de slechtste economische prestaties zal noteren sinds de onafhankelijkheid van het land, met een BNP dat volgens bronnen met tussen de 5 en 8 procent is gekrompen.

Algerije worstelt met het verlagen van zijn invoerfactuur als gevolg van de dalende olieprijzen in de afgelopen jaren. De buitenlandse reserves van het land zijn gedaald tot $ 50 miljard, vergeleken met $ 194 in 2014.

© MAROKKO.NL 2021
algerije
abdelmadjid tebboune
transportminister
air algeria
ontslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?