Israëlische premier Netanyahu keurt 800 nieuwe nederzettingseenheden goed

buitenland
7
11 jan 20:31
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de bouw van 800 nieuwe nederzettingseenheden op de bezette Westelijke Jordaanoever goedgekeurd.

De nieuwe nederzettingseenheden worden gebouwd op het noordelijke deel van de Westelijke Jordaanoever.

"We zijn verheugd om vandaag aan te kondigen dat 800 nieuwe appartementen zullen worden gebouwd in Judea en Samaria", zei Netanyahu in een Tweet waarbij hij de Joodse benaming voor de Westelijke Jordaanoever gebruikte. "We gaan door met het bouwen van het land Israël omdat we hier zijn om te blijven.", zei Netanyahu.

De goedkeuring van maandag komt slechts een ​​paar dagen voor de inauguratie van de Amerikaanse president-elect Joe Biden. De Israëlische autoriteiten zijn in versneld tempo bezig de goedkeuring voor de illegale nederzetting door te drukken voordat de Amerikaanse president Donald Trump het Witte Huis verlaat. 

Trump is de afgelopen jaren een grote vriend geweest van de Israëlische bezetter, terwijl Biden zich tijdens zijn verkiezingscampagne heeft verzet tegen de illegale nederzettingsactiviteiten.

De Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, wordt volgens het internationaal recht beschouwd als "bezet gebied", waardoor alle Joodse nederzettingen daar illegaal zijn.

© MAROKKO.NL 2021
palestina
israel
nederzettingen
kolonisten
westelijke joordaanoever
benamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi