Aantal moslims in Japan verdubbeld in tien jaar

buitenland
0
11 jan '21
Het aantal moslims in Japan is het afgelopen decennium aanzienlijk toegenomen. Steeds meer mensen in het Oost-Aziatische land omarmen de islam.

Volgens Tanada Hirofumi van de Waseda Universiteit is het aantal moslims in Japan de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld, meldt The Economist.

In 2010 lieten de cijfers zien dat Japan zo'n 110.000 moslims telt. Tegen het einde van 2019 was het aantal opgelopen tot 230.000, inclusief zo'n 50.000 Japanse bekeerlingen.

Het toenemende aantal moslims heeft geleid tot een toename in het aantal islamitische gebedshuizen en halal-restaurants in het hele land.

Tegenwoordig telt Japan 110 moskeeën. Volgens Muhammad Tahir Abbas Khan, professor aan de Ritsumeikan Asia-Pacific University (APU), is de toename een "welkome afwisseling".

De islam begon in Japan in de jaren twintig vorm te krijgen door de immigratie van enkele honderden Turkse moslims uit Rusland na de Russische revolutie. In 1930 bereikte het aantal moslims in Japan ongeveer 1000 van verschillende oorsprong.

Een latere golf van moslimmigranten bereikte zijn hoogtepunt in de jaren tachtig met de immigratie van arbeiders uit Iran, Pakistan en Bangladesh.

© MAROKKO.NL 2021
japan
moslims
bekeerlingen
moskee
tanada hirofumi
halal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi