Ook Bahrein en Emiraten heropenen luchtruim voor vluchten Qatar

buitenland
0
11 jan 21:32
Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben maandag voor het eerst sinds 2017 het luchtruim naar Qatar heropend

Daardoor kunnen de in Qatar geregistreerde vluchten weer door het luchtruim van de twee Golfstaten vliegen. Dat meldt het Bahreinse Ministerie van Transport zondagavond.

Ook alle andere maatregelen die voorheen verhinderden dat Qatari-vliegtuigen het luchtruim van de Golfstaat gebruikten zijn geannuleerd, dat meldt Saif Mohammed Al-Suwaidi, de directeur van de Algemene Burgerluchtvaartautoriteit van de VAE.

Al-Suwaidi bevestigde dat een Qatari-vlucht vanuit het Australische Melbourne richting Doha het luchtruim van de VAE gebruikte.

Vorige week tekenden Saoedi-Arabië, de VAE, Bahrein en Egypte een verzoeningsovereenkomst met Qatar tijdens de top van de Gulf Cooperation Council (GCC) in de Saoedische stad al-Ula.

De overeenkomst betekende een einde aan de golfcrisis. Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte verbraken halverwege 2017 de politieke en economische banden met Qatar vanwege vermeende steun aan internationaal terrorisme en te nauwe banden met het sjiitische Iran.

Koeweit en de Verenigde Staten namen in het conflict een bemiddelende rol op zich.

Saoedi-Arabië had haar luchtruim zaterdag al geopend voor Qatar Airways. De Emiraten heropenden op dezelfde dag de land-, lucht- en zeegrenzen met Qatar.

© MAROKKO.NL 2021
bahrein
emiraten
vae
qatar
saoedi-arabië
golfcrisis
luchtruim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi