Begraafplaatsen Casablanca staan blank na overstromingen

marokko
0
11 jan 21:44
Niet alleen wegen en woningen zijn getroffen door de hevige regenval die Casablanca vorige week teisterde maar ook begraafplaatsen zijn flink beschadigd.

De meeste begraafplaatsen in Casablanca verkeren onder normale omstandigheden al in een vervallen staat. De hevige regenval van vorige week heeft de situatie verslechterd.

Minstens drie begraafplaatsen staan blank. Graven op de begraafplaatsen Al Ghofrane, Rahma en Chouhada zijn overstroomd en veranderd in moerassen.

Nabestaanden proberen de eeuwige rustplaats van geliefden te redden door de schade te herstellen.

Wateroverlast
Een aantal stadsdelen in Casablanca waren vorige week getuige van overstromingen als gevolg van zware regenval. De regen belemmerde het verkeer onder meer in de wijken Al-Salama, Moulay Rachid Sidi Othman en aangrenzende buurten. De riolering kon de hoeveelheid regenwater niet aan.

In veel wijken stonden straten blank en raakten woningen overstroomd. De materiële schade is groot. In andere delen van de stad zijn woningen ingestort, minstens drie mensen kwamen daarbij om het leven.

In de wijken Basbata en Ain Al-Shaq lag het verkeer plat als gevolg van de wateroverlast. Ook het openbaar vervoer kon de dienstregeling niet voortzetten omdat bussen en trams vast kwamen te zitten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
casablanca
begraafplaatsen
overstroming
wateroverlast
regenval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi