Marokko: 30.000 gerichte coronatests onder scholieren in zes regio's

marokko
0
11 jan '21
Het Ministerie van Volksgezondheid gaat zo'n 30.000 coronatests uitvoeren onder middelbare scholieren in zes regio's

Dat heeft het zorgministerie maandag aangekondigd. De grootschalige testoperatie is onder meer bedoeld om gemuteerde varianten van het coronavirus op te sporen.

De gemuteerde variant van het coronavirus dook voor het eerst op in het Verenigde Koninkrijk en lijkt veel besmettelijker te zijn dan eerdere varianten. Vooral onder jongeren lijkt de 'Britse' variant zich sneller te verspreiden.

In een memo gericht aan de regionale gezondheidsdirecteuren bevestigt het zorgministerie de start van de gerichte testcampagne als reactie op het verschijnen van de gemuteerde variant van het longvirus. In Marokko is de gemuteerde variant tot dusver nog niet geregistreerd.

De testcampagne zal worden uitgevoerd onder scholieren in de regio's Casablanca-Settat, Rabat-Salé-Kénitra, Tanger-Tétouan-Al Hoceima, Fès-Meknès, Marrakech-Safi en Souss-Massa.
Per regio zullen zo'n 4.000 jongeren worden opgeroepen. In de regio Casablanca gaat het om 10.000 jongeren. De testcampagne zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Ministerie van Onderwijs.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronavirus
virusmutatie
coronatest
scholieren
jongeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi