Trump 'neemt verantwoordelijkheid' voor bestorming Capitool

buitenland
0
12 jan 6:55
De scheidende Amerikaanse president Donald Trump heeft erkend dat hij "enige verantwoordelijkheid" draagt voor de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers.

Dat zegt Kevin McCarthy, de hoogste Republikein in het Huis van Afgevaardigden. Volgens twee bronnen heeft McCarthy dat verteld aan partijgenoten.

McCarthy, die heeft gezegd dat hij denkt dat Trump verantwoordelijk is voor het geweld, deelde details van een telefoongesprek dat hij met Trump had. "Ik ben heel duidelijk geweest tegen de president. Hij is verantwoordelijk voor zijn woorden en zijn daden", zei McCarthy maandag tegen zijn partijgenoten.

"Ik vroeg hem vandaag of hij verantwoordelijkheid voelt voor wat er is gebeurd, of hij zich schuldig voelt over wat er is gebeurd. Hij vertelde me dat hij enige verantwoordelijkheid draagt voor wat er is voorgevallen", aldus McCarthy. De top-Republikein heeft er naar eigen zeggen bij Trump op aangedrongen dat hij Joe Biden zou bellen.

Nieuwssite Axios meldt dat Trump achter de schermen geen verantwoordelijkheid neemt voor de bestorming van het parlementsgebouw, maar juist, zonder enig bewijs, beweert dat antifascistische activisten de aanval hebben uitgevoerd.

Alle bewijs wijst er vooralsnog op dat de bestormers wel degelijk aanhangers van de president zijn.

© ANP 2021
verenigde staten
donald trump
washington
capitool
bestorming
joe biden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi