Israëlische premier Netanyahu verwijdert bannerfoto met Trump

buitenland
0
12 jan 4:09
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een bannerfoto van zijn Twitteraccount verwijderd waarop hij te zien was met scheidend Amerikaans president en billenmaatje Donald Trump.

Het is een teken dat Trump mogelijk opnieuw een trouwe bondgenoot kwijt is nadat een menigte aanhangers die door de president was opgeruid woensdag het parlementsgebouw in Washington bestormde.

De foto van Netanyahu en Trump prijkte lange tijd bovenaan de Twitterpagina van de Israëlische premier en diende als zichtbaar symbool voor de nauwe banden tussen de twee rechtse politici.

Dinsdag vroeg verscheen er ineens een andere foto op de banner, een waarop Netanyahu wordt ingeënt tegen het coronavirus met de slogan van de Israëlische inentingscampagne.

Toen vorige maand kort een andere afbeelding ter ere van de Joodse feestdag Chanoeka Netanyahu's Twitterbanner sierde, werd er in de Israëlische pers ook al gespeculeerd dat de liefde tussen Trump en Netanyahu danig bekoeld zou zijn. Na Chanoeka verscheen op die plek echter weer een foto met 'Bibi' en Trump.

Op Netanyahu's Twitterpagina werd niet uitgelegd waarom de foto met Trump, over wiens eventuele tweede afzettingsprocedure dinsdag wordt gestemd, is weggehaald. Netanyahu had de aanval op het Capitool door Trump-aanhangers donderdag beschreven als een "razernij".

© ANP 2021
israël
donald trump
benjamin netanyahu
verenigde staten
capitool
bannerfoto
twitter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi