Barcelona: 2 dakloze Marokkanen overleden door barre Spaanse winterweer

algemeen
2
12 jan 15:36
In Barcelona zijn twee Marokkaanse mannen overleden als gevolg van het barre winterweer dat het land al dagen in de greep heeft.

De dakloze mannen van 32 en 37 jaar stierven volgens de krant La Vanguardia vermoedelijk door onderkoeling.

In Barcelona, gelegen aan de Middellandse Zee, is het weliswaar niet zo koud als in de hoofdstad Madrid, maar de temperatuur daalt er 's nachts tot rond het vriespunt. Dat komt maar weinig voor aan de Spaanse oostkust.

In de hoofdstad Madrid daalde het kwik afgelopen nacht tot 8 graden onder 0 en heeft het verkeer en het openbare leven nog altijd grote hinder van de vele sneeuw die er is gevallen.

In totaal vielen de afgelopen dagen zes doden in Spanje door het slechte weer. Afgelopen zaterdag kwamen twee mensen om het leven in de buurt van de zuidelijke stad Malaga toen hun auto door hevige regenval werd meegesleurd. In Zarzalejo in het noordwesten werd een dode man onder een hoop sneeuw gevonden en in Madrid werd een dode man liggend op een bank gevonden.

Door het slechte weer loopt de bestrijding van het coronavirus vertraging op. Veel minder Spanjaarden dan gepland kunnen het coronavaccin toegediend krijgen.

© ANP/Marokko.nl 2021
spanje
barcelona
málaga
madrid
dakloze
middellandse zee
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi