Wateroverlast: Gouverneur bezoekt getroffen wijken in Casablanca

marokko
0
12 jan 16:43
De gouverneur van Casablanca-Settat Said Ahmidouch heeft maandag een aantal plekken bezocht die de afgelopen dagen zijn getroffen door overstromingen.

De wali werd vergezeld door de gouverneur van Nouaceur en bezocht onder meer de gemeenten Bouskoura, Ouled Azzouz en Dar Bouazza.

De ambtenaren hebben met eigen ogen de schade en materiële verliezen kunnen opmeten. Ahmidouch had zaterdag al verschillende wijken bezocht die getroffen waren door de hevige regenval. Ook bezocht hij een aantal gezinnen die door de ramp zijn getroffen.

Meerdere steden in Marokko waren vorige week getuige van overstromingen als gevolg van de hevige regenval. Het regenwater belemmerde in Casablanca het verkeer in onder meer de wijken Al-Salama, Moulay Rachid Sidi Othman en aangrenzende buurten. De riolering kon de hoeveelheid regenwater niet aan.

In veel wijken stonden straten blank en raakten woningen overstroomd. De materiële schade is groot. In andere delen van de stad zijn woningen ingestort, minstens drie mensen kwamen daarbij om het leven.

In de wijken Basbata en Ain Al-Shaq lag het verkeer plat als gevolg van de wateroverlast. Ook het openbaar vervoer kon de dienstregeling niet voortzetten omdat bussen en trams vast kwamen te zitten.

Meerdere begraafplaatsen staan blank als gevolg van de regenval. Graven op de begraafplaatsen Al Ghofrane, Rahma en Chouhada zijn overstroomd en veranderd in moerassen.

De meeste begraafplaatsen in Casablanca verkeren onder normale omstandigheden al in een vervallen staat, maar de hevige regenval van vorige week heeft de situatie verslechterd.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
casablanca
wateroverlast
overstromingen
regenval
gouverneur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi