'Slechts' 38 ontslagen bij Air Arabia Maroc door coronacrisis

marokko
0
12 jan 16:57
Als gevolg van het sociaal plan van Air Arabia Maroc zal de luchtvaartmaatschappij slechts 38 personen hoeven te ontslaan.

Dat melden bronnen aan nieuwsdienst Le360. De ontslagen zullen voornamelijk vallen onder grondpersoneel, stewards en stewardessen.

In tegenstelling tot het sociale plan van concurrent Royal Air Maroc (RAM) dat voorzag in de schrapping van 885 banen (waaronder 180 piloten) zal bij Air Arabia Maroc geen enkel lid van de cockpitbemanning worden getroffen door deze ontslaggolf. De piloten hebben daarvoor een loonsverlaging van ongeveer 20% geaccepteerd.

Air Arabia Maroc heeft niet gekozen voor een economische ontslagprocedure zoals wel het geval was bij het sociaal plan van RAM. Het besluit van Air Arabia Maroc stuit daardoor op onvrede en verzet bij de vakbonden.

Volgens de vakbonden is Air Arabia Maroc erin geslaagd om de verliezen als gevolg van de coronacrisis in toom te houden door een gedeeltelijke hervatting van de bedrijfsactiviteiten en door de programmering aan te passen aan specifieke behoeften opgelegd door de coronamaatregelen, zoals de lancering van de vluchten Tanger-Malaga.

Piloten maken daardoor gemiddeld slechts 20% minder vlieguren dan gebruikelijk.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
air arabia
ontslagen
piloten
loonsverlaging
coronacrisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi