Weer arrestaties voor brute moord op Franse leraar

buitenland
9
12 jan 18:44
Bijna drie maanden na de onthoofding van de Franse docent maatschappijleer Samuel Paty zijn in Frankrijk dinsdagochtend nog eens zeven verdachten opgepakt.

Gerechtelijke kringen hebben berichtgeving hierover in de media bevestigd. Volgens de zender Franceinfo hadden de verdachten van tussen de 17 en 21 jaar via sociale netwerken contact met de moordenaar van Paty. Ze zijn opgepakt in Angers, Toulouse, Lyon en Seine-et-Marne en in hechtenis genomen.

Paty, een 47-jarige leraar, werd medio oktober door de 18-jarige dader vermoord en onthoofd in een voorstad van Parijs omdat hij een spotprent van de profeet Mohammed (saws) had getoond tijdens de les. De verdachte van Tsjetsjeense afkomst werd later door veiligheidstroepen doodgeschoten.

Er wordt al onderzoek gedaan naar andere verdachten in de zaak, onder wie leerlingen van de school in Conflans-Sainte-Honorine.

Sommige verdachten die in december zijn gearresteerd en van wie eerder werd beweerd dat ze contact hebben gehad met de moordenaar, zijn vrijgelaten zonder dat er een procedure tegen hen is gestart.

© ANP 2021
frankrijk
parijs
samuel pay
conflans-sainte-honorine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi