Frankrijk veroordeelt nederzettingsplannen Israël op Westelijke Jordaanoever

buitenland
10
12 jan 21:04
Frankrijk veroordeelde dinsdag de plannen van Israël om meer woningen te bouwen in illegale nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Het West-Europese land roept de Israëlische autoriteiten op om de besluiten niet uit te voeren", meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag in een verklaring.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei maandag dat nog eens 800 woningen zullen worden gebouwd voor de huisvesting van illegale kolonisten op de bezette Westelijke Jordaanoever. "We zijn hier om te blijven. We gaan door met het bouwen van het land Israël", meldde de van corruptie beschuldigde premier op Twitter.

Frankrijk heeft herhaaldelijk de controversiële uitbreidingsactiviteiten van Israël aan de kaak gesteld omdat deze in strijd zijn met het Internationaal Recht en bovendien de toekomst van een Palestijnse staat beïnvloeden.

Behalve Frankrijk hebben ook de buitenlandministers van Duitsland, Egypte en Jordanië er dinsdag bij Israël op aangedrongen om "onmiddellijk alle nederzettingenactiviteiten te staken, ook in Oost-Jeruzalem."

De Israëlische autoriteiten zijn in versneld tempo bezig de goedkeuring voor de illegale nederzettingen door te drukken voordat de Amerikaanse president Donald Trump het Witte Huis verlaat. De goedkeuring van maandag komt slechts een ​​paar dagen voor de inauguratie van de Amerikaanse president-elect Joe Biden.

Trump is de afgelopen jaren een grote vriend geweest van de Israëlische bezetter, terwijl Biden zich tijdens zijn verkiezingscampagne heeft verzet tegen de illegale nederzettingsactiviteiten.

De Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem, wordt volgens het internationaal recht beschouwd als "bezet gebied", waardoor alle Joodse nederzettingen daar illegaal zijn.

© MAROKKO.NL 2021
frankrijk
palestina
israel
westelijke jordaanoever
nederzettingen
benjamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi