Beelden van verdachten aanslag op Poolse supermarkt vrijgegeven

algemeen
1
12 jan '21
De politie heeft dinsdag in het programma Opsporing Verzocht beelden van twee verdachten van een aanslag op een Poolse supermarkt in Aalsmeer openbaar gemaakt.

Het gaat om een bestuurder van een donkerkleurige Fiat Punto en zijn bijrijder. De aanslag op de Poolse supermarkt in Aalsmeer was in de nacht van 7 op 8 december.

Op de dinsdag vrijgegeven beelden is te zien dat de Fiat Punto op de Korianderhof stopte. De bestuurder bleef in de auto, maar de bijrijder stapte uit.

Deze man pakte twee tassen uit de kofferbak en liep daarmee in de richting van de Ophelialaan, waar de Poolse supermarkt zit. De politie vermoedt dat de bijrijder na de explosie terug naar de Fiat Punto is gerend en weer is ingestapt.

Sinds december zijn vijf ontploffingen geweest bij Poolse supermarkten, die worden gerund door Irakese Koerden. Na explosies in december bij supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en in Beverwijk, waar twee keer bij dezelfde winkel explosies waren, bleef het een tijdje rustig. Vorige week was er echter opnieuw een aanslag op een Poolse supermarkt. Dit keer was een winkel in Tilburg het doelwit.

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de vijf aanslagen. Ook houdt ze er sterk rekening mee dat één groep daders verantwoordelijk is voor de explosies.

© ANP 2021
explosie
heeswijk-dinther
beverwijk
tilburg
polen
supermarkt
aalsmeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi