Kabinet praat vrijdag over politieke gevolgen etnisch profileren door Belastingdienst

algemeen
0
13 jan 0:22
Het kabinet spreekt vrijdag verder over de affaire met de kinderopvangtoeslag, en bespreekt dan ook de mogelijke politieke gevolgen.

Dat zei premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een extra ministerraad over het onderwerp. Volgens Rutte was het een "goede vergadering", waarin werd gesproken over de kabinetsreactie op het "zeer ernstige rapport van de parlementaire onderzoekscommissie". Daarbij kwam een aantal onderwerpen aan bod.

"Hoe voorkom je dit soort verschrikkelijke zaken? Hoe zorg je dat informatie naar journalisten en de Kamer gaat, dat er geen twijfel is dat dat zo ruimhartig mogelijk gebeurt".

Rutte verwacht "gezien de discussie vanavond, dat we er vrijdag uitkomen. We zijn het vergaand eens". Over de politieke gevolgen, met als ultieme consequentie het aftreden van het kabinet, ging het volgens de premier dinsdag niet. "Dat zal vrijdag ook spelen, daar kan ik u pas over berichten als we die discussie hebben gehad."

Wat de uitkomst van het overleg over de politieke gevolgen ook zal zijn, Rutte denkt dat dat niet gevolgen zal hebben voor de aanpak van de coronacrisis.

Hij denkt dat de coalitie en de meeste oppositiepartijen willen dat "het kabinet mentaal, praktisch missionair is op het bestrijden van de coronacrisis".

© ANP 2021
tweede kamer
mark rutte
toeslagenaffaire
institutioneel racisme
belastingdienst
fiscus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi