Van Dissel: kind lijkt niet bevattelijker voor Britse variant

algemeen
0
13 jan 13:42
Kinderen lijken in tegenstelling tot eerdere berichten niet bevattelijker voor de Britse variant van het coronavirus.

Dat blijkt uit het laatste onderzoek uit Engeland, zei directeur Jaap van Dissel van het RIVM woensdag in de Tweede Kamer. In Engeland nemen de besmettingen met de nieuwe mutant in alle leeftijdscategorieën snel toe.

Daar is in verschillende regio's de nieuwe versie het bestaande virus gaan overvleugelen. In Nederland zou de Britse variant het beeld ook in "belangrijke mate kunnen gaan vormen", aldus Van Dissel.

Uit Brits onderzoek kwam in eerste instantie naar voren dat de mutant zich makkelijker verspreidde onder schoolkinderen. Maar dat kwam volgens Van Dissel onder meer omdat het onderzoek werd uitgevoerd in een periode dat Britse scholen nog meer toelieten, terwijl de rest van de samenleving al in lockdown was. Dan krijg je een vertekend beeld.

Kinderen op de basisschool lijken wel minder last te hebben van de Britse versie dan middelbare scholieren. "Ik denk eigenlijk dat uit de laatste gegevens komt dat zeker de jongste groep, dus van het primair onderwijs, weer minder betrokken zijn bij de Britse variant dan het voortgezet onderwijs."

In Nederland onderzoekt het RIVM de gevolgen van de Britse variant voor scholen. Er zijn hier ongeveer honderd gevallen bekend. Afhankelijk van het onderzoek kan het basisonderwijs mogelijk op 25 januari hun deuren weer openen.

© ANP 2021
onderwijs
verenigd koninkrijk
virusmutatie
coronavirus
kinderen
jongeren
jaap van dissel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi