Marokko en Saoedi-Arabië starten gezamenlijk investeringsfonds

marokko
6
13 jan 18:52
De Marokkaans-Saoedische Business Council heeft dinsdag een bijeenkomst gehouden om de samenwerking tussen bedrijven in Marokko en Saoedi-Arabië te stimuleren.

De virtuele bijeenkomst resulteerde in de oprichting van een gemeenschappelijk investeringsfonds om MKB-bedrijven uit beide landen financieel te ondersteunen.

Volgens Khalid Benjelloun, de covoorzitter van de raad was de bijeenkomst een gelegenheid om een nieuwe impuls te geven aan de economische betrekkingen tussen Rabat en Riyadh.

De raad deed een aantal aanbevelingen, waaronder de identificatie van sectoren die in aanmerking komen voor economische samenwerking, evenals de versoepeling van administratieve formaliteiten voor export en import voor bedrijven uit beide landen.

De Raad besprak de lancering van een maritieme lijn tussen Marokko en Saoedi-Arabië om de handel te stimuleren, vooral de export van Marokkaanse landbouwproducten.

De handel tussen Marokko en Saoedi-Arabië bedraagt momenteel zo'n 14,5 miljard DH (€ 1,35 miljard), slechts 1,6 miljard DH (€ 149 miljoen) heeft echter betrekking op de Marokkaanse export.

In Marokko zijn zo'n 250 Saoedische bedrijven gevestigd, daarentegen telt Saoedi-Arabië slechts 20 Marokkaanse bedrijven.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
saoedi-arabie
investeringsfonds
ondernemers
bedrijven
mkb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi