Huis van Afgevaardigden stemt opnieuw voor afzetten Trump

buitenland
1
13 jan 22:38
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, een kamer van het parlement, vindt dat president Donald Trump moet worden afgezet.

De Republikein, nog een week in ambt, wordt beschuldigd van het aanzetten tot een opstand. Hij zou aanhangers hebben opgehitst het parlement in Washington te bestormen.

Het is de tweede keer dat het Huis Trump wil afzetten. Hij wordt daardoor de eerste president in de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een afzettingsproces krijgt, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Een meerderheid van het door Democraten gedomineerde Huis van het parlement stemde voor een zogenoemde impeachment, onder wie ook meerdere Republikeinen. Om de president daadwerkelijk weg te krijgen, moet de Senaat akkoord gaan. In deze kamer van het parlement hebben de Republikeinen nu nog een meerderheid.

Eerste poging mislukte
De eerste poging Trump af te zetten strandde vorig jaar in de Senaat. Trump werd toen machtsmisbruik en belemmering van het parlement ten laste gelegd. Hij zou zijn bevoegdheden hebben misbruikt om Oekraïne onder druk te zetten voor zijn eigen politieke gewin.

Trump noemt de nieuwe afzettingspoging belachelijk.

© ANP 2021
verenigde staten
donald trump
washington
huis van afgevaardigden
afzettingsprocedure
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi