Italië verlengt avondklok en andere coronamaatregelen

buitenland
1
15 jan 18:29
De coronasituatie verslechtert ook in Italië, reden voor de regering allerlei beperkingen te verlengen en aan te scherpen.

De avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur blijft van kracht tot 5 maart, terwijl skiresorts in ieder geval tot 15 februari dicht moeten blijven.

Premier Giuseppe Conte, wiens regering deze week de meerderheid in het parlement kwijtraakte, heeft hiertoe vrijdag decreten ondertekend. Het verbod om zonder geldige reden naar een andere regio te gaan wordt verlengd tot half februari. Het aantal regio’s in lockdown wordt mogelijk vanaf zondag uitgebreid.

Sportscholen en zwembaden blijven gesloten en eten afhalen of alcohol drinken in een bar mag maar tot 18.00 uur. Veel restauranthouders hebben uit protest aangekondigd vrijdagavond open te gaan. Een deel van de scholieren mag vanaf maandag wel weer naar school.

Zwaarst getroffen
In Italië, een van de zwaarst getroffen landen in Europa, sterven dagelijks tussen de 400 en 600 mensen aan Covid-19. Het aantal nieuwe besmettingen is wel veel lager dan in november.

Vrijdag werd de miljoenste vaccinprik gezet. Ook op economisch vlak krijgt de bevolking ondersteuning. Ministers gingen akkoord met een steunpakket van 32 miljard euro voor werknemers, bedrijven en de zorgsector. Daarvoor moet wel extra geld worden geleend.

© ANP 2021
italië
alcoholische drank
giuseppe conte
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi